Izgalmas hajrá után szerezte meg első hazai győzelmét a DVTK az Euroligában

Megosztás

A piros-fehérek nagyszerű csapatjátékkal szinte végig kézben tartották a Zaragoza elleni Euroliga-mérkőzést, a találkozó hajrájában azonban a vendégek váratlanul izgalmassá tették a végjátékot, de a remek napot kifogó csapatkapitányunk egy duplával eldöntötte a találkozó sorsát, megérdemelten győzött (66-63) a DVTK HUN-Therm.

Kissé idegesen kezdtek a csapatok, az első játékperc nem is hozott kosarat – olvasható a dvtk.eu tudósításában. A második perc végén aztán Charles nagyszerű átadásából Garbin szerezte meg a találkozó első pontjait. A válasz nem váratott sokáig, Diallo emelte a gyűrűbe a labdát a festékből. Lelik Réka a büntetői után egy remek asszisztot is kiosztott Aho Ninának, aki nem is hibázta el a távoli kísérletét, így először robbant a csarnok (7-2). A negyed derekán egy pontra jöttek fel a spanyolok, de egy újabb triplával Nina ismét talpra ugrasztotta a drukkereket (10-6). Völgyi Péter cserékkel igyekezett frissíteni a csapatunkat, amely egyértelműen lendületbe jött, Nina továbbra sem tudott hibázni, majd Kányási Veronika is feliratkozott a pontszerzők közé. Csapatkapitányunk újabb szép megmozdulása után Grigalauskytė is négy pontot tett a közösbe. A 9. perc végén Giralt törte meg a Zaragoza vészes gólcsöndjét egy hármassal, de így tíz pontos előnyt alakítottunk ki a negyed végére (21-11).

Veronika szenzációs tempó hármasával indult a második felvonás, majd kissé talán váratlanul magára talált a Zaragoza. Leonie Fiebich állt csapata élére, aki nyolc pontjával teljesen nyílttá tette az összecsapást (24-21). Völgyi Péter időkérése jót tett együttesünknek, Ana Tadić 2+1-ese után Milica Jovanović is higgadt maradt mindhárom büntetődobásánál, máris kisimultak az arcok a lelátón (30-21). A német Fiebich továbbra sem lankadt, de Milica is bevágott egy hárompontost, így nem csoda, hogy ezúttal a Casademont Zaragoza stábja kért időt (33-23). Kányási gyönyörű megmozdulásával folytatódott a játék, majd a spanyolok faragtak öt pontot a hátrányukból. A szünet előtti utolsó percben Tenyér Zsófi forintos átadásából litván magasjátékosunk volt eredményes, ezzel kialakítva a félidő eredményét (38-27).

A második félidő elején Lelik Réka kapta el legjobban a fonalat csapatunkból, hiszen 13-asunk előbb bebrusztolta a labdát a gyűrűbe, majd berámolt egy triplát is, igaz, közben a vendégek sem tétlenkedtek (43-35). Nina és Atkinson büntetőpárbaja döntetlennel végződött, majd Charles állította vissza a tízpontos előnyünket (47-37). A negyed közepén is tartottuk a távolságot, ehhez kellett Nina újabb hárompontosa és Darcee Garbin duplája (52-42). A 28. percben Tenyér Zsófi hintett egy tökéletes triplát, majd a spanyolok négy pontja után ismét ő tört be bátran a palánk alá, újabb két pontot téve ezzel a közösbe (57-46). A játékrész utolsó percében Kaila hívta segítségül a palánkot egy ketteshez, Geldof pedig egy ponttal kialakította a negyed eredményét (59-47).

Charles és Diallo kosárváltásával indult a záró etap, majd a francia játékvezető hölgy paprikázta fel a hangulatot egy véleményes ítélettel. Kányási remek duplával igyekezett megnyugtatni a szurkolóinkat, szerencsére a Zaragoza dobásai rendre célt tévesztettek ebbe az időszakban (63-52). Atkinson dobása után állt vissza a “közte tíz”, egy eladott labda után Völgyi Péter érezte úgy, hogy meg kell nyugtatnia a játéksait egy időkéréssel. Kevesebb mint négy perc volt már csak hátra a mérkőzésből, de mivel a vendégek csináltak egy 7-0-ás szériát, vezetőedzőnk kénytelen volt ismét megállíttatni az órát (64-61). Kilencven másodperce maradt a csapatoknak, hogy döntésre vigyék a dolgot, és bizony Veronika kettese úgy kellett, mint faluba a villany.

“Nagyon kemény meccset játszottunk ma, rengeteg ütközés és faulthatárt súroló szituáció jellemezte az összecsapást” – értékelt Völgyi Péter edző. “Úgy gondolom, ezt kezdetben nagyon jól tudtuk kontrollálni és kézben tartottuk a találkozót, de az ellenfelünk szépen küzdött, és majdnem utolért minket a hajrában. Örülök, hogy nem sikerült megfordítania az állást, mert sokat dolgoztunk ezért a győzelemért. Több játékosunk is végre visszakerült az eredeti posztjára, ez ma egy olyan rotáció volt, amivel hosszabb távon is szeretnénk sikeresek lenni.”

Forrás: dvtk.eu; Fotó: Osztie Tibor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek